| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma kahdeksas 25mannassa

Toinen vuosi peräkkäin 25mannan palkintopallilla.

MS Parma menestyi loistavasti vuoden 25mannassa sijoittumalla kahdeksanneksi ja ollen kolmanneksi paras suomalaisjoukkue Tampereen Pyrinnön (2.) ja Helsingin Suunnistajien (3.) jälkeen. Voiton vei IFK Göteborg.

Vuoden takainen sijoitus seitsemäs tuli selvästi kovemmalla kokoonpanolla. Nyt Maija Sianoja ja Sami Hämäläinen olivat samanaikaisessa maailmancupin finaalissa Tsekeissä kuten myös Anastasia Rudnaya ja Artem Popov. Huippunaisia oli vammojen takia sivussa ja lisäksi poissaoloja oli henkilökohtaisista syistä. Koossa oli vahvasti junnuvoittoinen kokoonpano

Jossittelemaan ei ole syytä, tämänkertainen kokoonpano onnistui keskimäärin erittäin hyvin.  25-suunnistajan kisassa 100-prosenttinen onnistuminen on vain haave. Saada 25 koiraa haukkumaan samanaikaisesti ei ole helppo nakki.

Avausosuudella Tiia Istolahti oli hyvin esillä koko matkan ja puristi vaihtoon 40 sekuntia kärjen jälkeen sijalla 18. Maaston kulkukelpoisuudesta antoi kuvan Tiian tasan kuuden minuutin kilometrivauhti.

Yury Tambasau napsi kiinni muutaman selän. Vaihdossa sija oli yksitoista 1.20 piikistä. Ensimmäisellä neliosuudella tulessa olivat 16-vuotiaat pojat Wille Lautamäki, Samuli Rousku ja Aleksi Karttila vahvistettuna manageri Samuli Salmenojalla. Ryhmä teki hyvää työtä ja nousi jo viidenneksi.

14-16-vuotiaiden osuudella Aapo Jalonen, Noora Neuvonen, Elisa Pirilä ja Ilona Ruohola kulkivat vähän kärkivauhtia hitaammin, mutta hyvällä kokonaisuorituksella sijoitus oli 11.

Miehet takoivat kunnon vauhtia ja rutistivat kärkeä kiinni parilla minuutilla. Antti Vainio Henri Kalve, Aaro Julkunen ja Arto Talvinen olivat vain 2.11 kärkeä perässä sijalla 8.

– Oli helppoo ja kivaa. Mentiin yhdessä SNOn ja TPn kanssa, eikä tarvinnut puristaa missään vaiheessa. Toki aika ois voinu olla 1-1,5 min parempi, mutta ei toikaan huono ollut. Koko joukkueelta hyvää tekemistä, Talvinen totesi aamutuimaan.

Kaksi SM-hopeaa syksyllä saalistanut 14-vuotias Lotte-Line Ekström teki todellisen tykkijuoksun 25mannan naisten osuudella.

Naisten osuudella annettiin jollei muuta niin ikätasoitusta. Vain Elisa Mäkinen oli mitan täyttävä, Tessa Salmia ja Emma Katajamäki 16-sarjalaisia.  Lotte-Line Ekström on vasta 14-sarjalainen. Tuloslista on ihan oikein, Lotte oli osuudellaan 34. 1471 naisen joukossa.  Vajaan kahden ja puolen minuutin tappio osuuden nopeimmalle pääsarjan naiselle kertoo Lotten vauhdista, loistavaa! Joukkue oli vaihdossa kolmastoista.

Koontaosuudella Eero-Matti Vainio, Tuukka Mäkinen, Peeter Pihl ja Akseli Ruohola kelasivat taas kärkeä kiinni muutaman sekunnin sijalla 11.

Sanna Paukkunen osuudella 23 sai vastaansa nipun viiskymppisiä miehiä, joilta löytyy juoksuvoimaa. Sanna ei kuvia kumarrellut vaan veti osuutensa hurjaa kuuden minuutin kilometrivauhtia ja sijoitus säilyi.

Tuulia Viberg  oli iskussa 24. osuudella  juoksi kärkeä kiinni kaksi minuuttia nousten samalla kahdeksanneksi.

Härifrån tvättas! Eero pesee loppusuoralla Anton Sjökvistin.

Eero Heinonen teki sen mitä lupasi: "Kunto tuntuu sen verran hyvältä etten putoa mistään letkasta."  Nyt kaveriksi osui matkalla jo tipahtanut Tisarenin kaveri ja Stora Tunan OK:n Anton Sjökvist, joka loppukirissä sai katsella Eeron kantapäitä. Eero oli 10 sekuntia nopeampi kuin mm. voittajajoukkueen Göteborgin Fredrik Bakkman.

– Pääsin metsään optimaalisessa porukassa ja suunnitelmana oli säästää kaikki voimat loppuun. Alussa Sjökvist koitti tiputtaa mukana olleet ja eka 3km vauhti oli hurjaa. Vauhdin tasaannuttua vetovuorot vaihtelivat, tosin itse välttelin vetoa. Lopussa Tisaren jäi vauhdissa ja koitti eri reitinvalintaa. Viimeinen 500m tultiin uskomattoman kovaa. Sain alussa 10m eron, mutta Sjökvist ei luovuttanut ja pääsi tosi lähelle, mutta sitten löysin vielä täysin uuden vaihteen ja tulin kyllä kovempaa kuin koskaan ennen. Kannustus oli korvia huumaavaa, varsinkin MS Parmalaisilta ja kirin häviäminen ei tullut kysymykseenkään, Heinonen hehkutti.