Mitaleita hiihtosuunnistuksen SM-sprintistä

Kaksoisvoiton napanneet Niklas ja Wille vertailevat reitinvalintojaan.

Heikko lumitalvi ulottuu myös Mikkeliin, jossa ratkottiin hiihtosuunnistuksen SM-sprintit. Kilpailut käytiin Mikkelin Karkialammella. MS Parma oli kisoissa pienellä mutta terävällä porukalla.

MS Parman pojat selviytyivät erinomaisesti päivän radastaan.  H15 -sarjassa kilpailivat Niklas Ekström ja MS Parman uusi hiihtosuunnistaja Wille Laitamäki. Pojat varmistivat Parmalle kaksoisvoiton hyvillä virheettömillä suorituksillaan. Niklas voitti ylivoimaisesti erolla 1.31   hopealle sijoittunutta Willeä. Haastetta kisaan toi tiheä urasto, vähäluminen maasto ja lumen alta paistaneet risukot. Niklaksen hyvä suoritus olisi riittänyt  H17 -sarjassakin hopealle.

Oskari Lepistö hiihti  sijalle 14. H17 -sarjassa. - Oli vaikea rata ja paljon pikku-uria, pystyssä pysyminen oli haastavaa, kommentoi Oskari.

Eero-Matti Vainio sijoittui sijalle 20. miesten pääsarjassa. H40 -sarjassa Thomas
Ekström sijoittui sijalle 9. - Vaikka karsinnassa säästelin voimiani finaalia varten oli kuitenkin puhti poissa finaalissa ja pientä pummiakin tuli matkan varrella. Oman kilpailun aikana jännitin poikien suorituksia, kertoi Tumppi.

PLAKETTI SPRINTTIVIESTISTÄ

Miesten  pääsarjan MS Parman joukkueessa hiihtivät Antti ja Eero-Matti Vainio. Miehillä oli 6 osuutta, joiden mitta oli noin 2.1 km per osuus. Vainiot roikkuivat plaketin kannassa viidennelle osuudelle asti mutta jäivät lopussa niukasti 11 sekuntia plaketista ja 4:23 kärjestä. Ylivoimaisen voiton vei Suunta-Jyväskylä yli 2 min erolla seuraavaan.

H140-sarjassa, jossa oli neljä 1.7 km osuutta MS Parman Olli Mäkipäälle ja Leo Koistiselle jäi runsaat kuusi minuuttia kirittävää, jotta pronssi olisi irronnut. Veteraanit olivat neljäs.

H17-sarjassa  oli kuusi noin 1.9 km osuutta. Aloitusosuudella Wille teki 1,5 minuutin virheen, loput osuudet sähäkässä viestissä menivät kuitenkin loistavasti  virheittä. Niklas ankkuroi joukkueen plaketille, neljäntenä maaliin.