| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Miehille kolmas tila Kevätyöstä

Etualalla Samuli Salmenoja lähettää Asgeir Mjösundin ankkuriosuudelle ja taaempana Arto Talvinen on juuri saamassa kartan hyppysiinsä Peeter Pihliltä.

Varhainen kevät nosti Turun Kevätyön viestin uudelle tasolle kolmen peräkkäisen kevään lumen kanssa taistelun jälkeen. Ennätysosanotto toi mukaan runsaasti Tiomilaan tähtääviä kovatasoisia joukkueita aina pohjoisesta saakka. Miesten voittaja olikin Pellon Ponsi mainion ankkurinsa Olli-Markus Taivaisen karistaessa muut kannoiltaan.

MS Parma oli voittotaistelussa mukana alusta saakka ja ankkuriosuudella Arto Talvinen nostatti tunnelman kattoo johtaen kisaa kolmoselta lähdettyä aina rastille 10 saakka. Nuori mies osoitti, että yösuunnistus sujuu myös yksin kärjessä. Jatkossa kaikki ratkaisut eivät olleet ihan omia, mutta loppuun jäi voimia jättää viitoituksella taakse Vaajakosken Jonne Lakanen ja Angelniemen Vesa Mäkinen.

‒ Kakkoselle mennessä hakkuuaukolla väänsin nilkan ja pari-kolmesataa metriä oli aika vaikeaa pysyä letkan matkassa, mutta sitten helpotti. Kun kärki hidasti päästin mennä keulaan ja pääsin jopa karkuun. Ratkaisuhetkillä jalat oli hyvän tuntuiset ja maalisuoralla ei ollut ongelmia.Kisan aikana ei nilkka pahemmin vaivannut, mutta kisan jälkeen alkoi turvota ja kävely alkoi vaikeutua. Hieno maasto, totesi Talvinen.

Matti Koivisto ja Sami Hämäläinen avausosuudella sekä Peeter Pihl että Samuli Salmenoja olivat aivan käjessä osuuksillaan ja niinpä myös kakkosen Asgeir Mjösund pääsi ankkuriosuudelle mitalitaistoon mukaan. Monen kohtaloksi osunut kisan vaikeimmaksi osoittautunut rasti loikossa rinteessä tuotti kuitenkin Asgeirille jättipummin.

Kisa oli ehdottomasti positiivinen näyttö Tiomilaa ajatellen. Jokainen mies pääsi matkaan juuri sellaisessa paikassa kuin olin ajatellutkin ja osoitti hallitsevansa homman, totesi manageri Salmenoja tyytyväisenä.

NAISET NELJÄS

Essi Rantanen tuo viestin kärjessä vaihtoon ja Aaro Julkunen pääsee ankkuriosuudelle. Vieressä vaihtoa odottaa Pyrinnön Teemu Eerola, joka nosti joukkueensa voittoon.

MS Parman naisten voiton puolustamisen mahdollisuus karahti kivelle eka osuuden puolivälissä, kun kärkiporukassa ollut Outi Sareila tunsi ykskaks viiltävää kipua takareidessään ja sen jälkeen oli juokseminen mahdotonta, kun jalka ei kestänyt ponnistaa. Outi toi viestin kuitenkin vaihtoon puolikävelyä n. 6 minuuttia kärjestä sijalla 22.

Tiia Miettinen ja ankkuri Tuulia Viberg olivat kuitenkin vauhdissa ohituskaistalla ja loppusijoitus oli hyvä neljä Pohjantähden voittaessa.

Naisten kakkonen oli yhdestoista joukkueella Emilia Rantanen, Anni Valtonen ja Sanna Paukkunen.

H/D16-SARJASSA NELJÄS TILA

Akseli Ruoholalla, Essi Rantasella ja Aaro Julkusella oli puolustettavanaan myös vuodentakainen voitto ja alku sujuikin nuottien mukaan Ruoholan karattua parin minuutin johtoasemaan. Loivassa rinteessä ollut avokalliorasti tuotti parin minuutin pummin Essi Rantaselle. Essi oli vaihdossa kyllä kärjessä, mutta tuntumassa oli pari Pyrinnön joukkuetta ja Hiisirasti.

Myös ankkuri Aaro Julkuselle samainen avokalliorasti teki tepposet. Kolme kertaa surffasin ihan vierestä ohi. Homma meni pelkäksi eräretkeilyksi, Julkunen kuittasi. Pyrintö otti sarjassa kaksoisvoiton.

Kuvia/Jamo

Kisasivut