| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Mehiläinen-sprintit Maskussa

Saana-Mari Ekström vauhdissa D10-sarjassa

Kaksiosainen Mehiläinen-sprintti suunnistettiin Maskun keskustassa uuden moottoritien kupeessa sunnuntaina. MS Parman junailemassa  kisassa vastuujärjestäjänä oli tällä kertaa MS-52. Erilaisissa tehtävissä hääri runsaasti molempien perusseurojen jäseniä.

MS Parman Aaro Lamminmäki on vasta aloittanut lajin. 10-sarjassa tuli heti kakkostila.

Aamupäivällä oli tarjolla varsin selkeää sprinttisuunnistusta reitinvalintoineen pääasiassa moottoritien itäpuolella koulukeskuksen ympäristössä, mistä ylikulun jälkeen vedettiin pitkällä välillä kohti kisakeskusta jättäen herkullista aluetta iltapäivän käyttöön.

Iltapäivän kisa oli teknisesti vaativampaa tiiviissä asuinympäristössä muutamine suurine rakennuksineen. Alun pienipiirteisen rykäyksen jälkeen oli selkeämpää pitkää juoksupätkää ja loppuhuipentuma oli kauppakeskuksen sokkeloissa, missä suunnistusvirheitä nähtiin runsaasti. Oma ongelmansa oli osua niityn heinikosta viimeiselle rastille menevälle polulle.

Pääsarjoissa voitot ratkesivat selkeästi. Vehkalahden Lari Takanen oli Angelniemen Markku Eloa aamupäivällä neljä ja iltapäivällä 28 sekuntia nopeampi.

Naisissa molempien kisojen ykkönen oli Angelniemen Sanni Kivelä. Eroa Rastikarhujen Suvi Ylikylään kertyi yhteensä 53 sekuntia.

MS Parmasta kolmen parhaan joukkoon suunnistivat Rasmus Ekström, Aaro Lamminmäki, Lotte-Line Ekström, Saana-Mari Ekström ja Alli Kivijärvi.

Järjestäjien harmiksi jäi odottamattoman pieni osanottajamäärä. Samalla vaivalla olisi hyvin pyörinyt kolminkertainenkin joukko.

Syitä on helppo löytää. Välisunnuntaihin oli osunut myös Pihkaniskojen tuplasprintti pääkaupunkiseudulla am-kisana ja kansallisena. KLL:n mestaruuskilpailut kokosivat 2-päiväiseen tapahtumaan perjantaiksi ja lauantaiksi 1300 koululaista Porin Yyteriin. Kun perjantain iltarupeamassa oli myös kisadisko, ei aikainen herääminen ja suunnistaminen tuplasti sunnuntaina mahtunut enää kuvioihin. Ikäsarjoissa oli mukavasti osanottajia.

Ensimmäistä kertaa ratamestareina toimineet Jyrki ja Anni Lumiainen olivat kaiken suunnitelleet viimeistä piirtoa myöten täsmällisesti. Kaikki tienylitykset olivat selkeästi merkitty ja varustettu tuplasti liikenteen ohjaajilla. Oli ihastuttavaa katsoa ja kuulla, miten 15- vuotias ratamestari Anni opasti ja ohjeisti  pätevän ammattilaisen ottein veteraaniryhmää omille valvontapaikoilleen minuuttiaikataulun kera.

Sprinttikisan järjestäminen erilaisten lupien hankkimisineen, rasti- ja kulunvalvojineen on huomattavasti maastokisaa vaativampaa. Tulospalvelu, info, ravintola, pesut ja opastukset kisapaikalle ovat rutiinia jo maastokisoista.