Lumirasteilla metri lunta

Lotte kakkonen Lumi-rasteilla.

Posion Pyrintö järjesti Lapin lumirastit tänä vuonna. Kilpailualueena oli Kirintövaaran laskettelukeskuksen lähimaastot. 1. pv sprintti suunnistettiin maastossa, jossa korkeuserot olivat pienet. Seuraavina päivinä korkeuseroja oli sitten roimasti enemmän. Toisena ja kolmantena päivänä lähtöpaikalle mentiin hiihtohissillä, laskettelurinteen päälle. Lunta oli maastossa paljon, noin metrin verran, joten oikoja ei juurikaan tullut.

Kisat käytiin erinomaisessa aurinkoisessa kelissä. Radat olivat huippuluokkaa, vaihtelevia rastivälejä, joissa oli haastavia reitinvalintoja. Toisena päivänä Lapin Lumirastien yhteydessä kisattiin SM-pitkä matka, josta mitaleita ei tällä kertaa MS Parmalaisille jaettu. Lotte-Line Ekström  oli SM-pitkän kisassa toinen D15 -sarjassa, mutta hän kisasi SM-kilpailun ulkopuolella nuoren iän vuoksi. Aleksi Hellman oli 6. ja otti SM-plaketin. Lapin Lumirastien yhteistuloksissa Lotte oli D15 -sarjassa hienosti toinen. Wille Laitamäki hiihtosuunnisti H17-sarjassa.

Aleksin kommentit SM -pitkältä matkalta: Päivän sekä fyysinen & taidollinen vire oli huono. Reitinvalinnat tuottivat vaikeuksia, eikä oikomiseen ollut mahdollisuuksia, sillä lumihanki oli korkea! Sprintissä tuli välinerikko – side meni rikki. Upeat olosuhteet Posiolla kuitenkin!

Willen kommentit: Sprintti & SM-pitkä matka oli totuttelua pitkän hisutauon jälkeen ja viimeisen päivän keskimatka meni erittäin hyvin!

Loten kommentit: Sprintissä katsoin ykkösen koodin väärin, jonka johdosta tärvääntyi ylimääräistä aikaa. Muuten meno & suunnistus oli sujuvaa ja vauhdikasta. Kivat kisat!

Upeat kisat Posiolla! Näihin kisoihin päättyi 2018 hiihtosuunnistuskausi ja nyt hiihtosuunnistajienkin sukset ja karttateline vaihtuvat suunnistuskenkiin, kun moni kesäsuunnistaja on niitä käyttänyt jo koko pitkän talven, kuka etelässä, kuka kaupunkisprinteissä.

Pientä reitinvalintapähkinää Lumirasteilta.