| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Lahti-Hollola tarjoaa haasteita

Enossa startti oli asfaltilta, mahtaa Hälvälän kankaalla pölistä, kun 1627 venlaa ampaisee liikkeelle!asfalttitieltä. Tuulia hyvin kärjen tuntumassa.

Enossa startti oli asfaltilta, mahtaa Hälvälän kankaalla pölistä, kun 1627 venlaa ampaisee liikkeelle!Tuulia tässä hyvin kärjen tuntumassa.

Peeter Pihl vie taas ykkösjoukkueen viestiä nyt 4. osuudella.

Peeter Pihl vie taas ykkösjoukkueen viestiä nyt 4. osuudella.

Enossa 9., entä Lahti-Hollolassa!

Enossa 9., entä Lahti-Hollolassa!

Lahti-Hollola Jukolaan on ilmoittautunut yhteensä ennätykselliset 19773 suunnistajaa. Jukola-joukkueita on mukana 1895 ja Venloja 1627 joukkuetta jälki-ilmoittautumisten 70. Jukolan viestiin ja 41. Venlojen viestiin päättyessä. Alueeltamme Hälvälän supikkoihin matkaa 31 joukkuetta.

MS Parma janoaa menestystä ykkösjoukkueillaan molemmissa viesteissä. Joukkueita sillä on lähdössä yhteensä kaksikymmentä.  Perinteisesti ovat mukana MS-52:n legendaarinen Elämys, MS Parma-taustainen Nousiaisten Alku ja seuran suunnistajia esiintyy myös monissa muissa harrastuspohjaisissa joukkueissa

Kolmatta kertaa Jukolan käytössä oleva Hälvälän maasto on aivan ainutlaatuinen. Suppia, noita jääkauden muovaamia maastonmuotoja, on vieri vieressä ja maastolle on ominaista runsas kivikkoisuus. Supat ovat erilaisia, osa jopa 40 metriä syviä hautoja ja lisäksi on pieniä suppia eli 5-10 metriä syviä painanteita vieri vieressä.

− Suppa on suunnistajalle pirullinen, koska se ei kerro itsestään mitään ennakkoon. Sen huomaa vasta reunalle tulleessaan, mutta sen syvyyttä ei tiheästä puustosta johtuen voi mitenkään nähdä.  Jos eksyy väärään suppaan, on aika hukassa sen jälkeen, pääratamestari Juhani Jaskari vakuuttaa.

MS Parma lähtee hakemaan parannusta viime vuotiseen kuudenteentoista tilaan. Joukkue juoksee järjestyksessä Yury Tambasau, Arto Talvinen, Akseli Ruohola, Peeter Pihl, Eero Heinonen, Artem Popov ja Sami Hämäläinen.

− Taktiikka on aivan sama kuin viime vuonnakin. Pyrimme juoksemaan mahdollisimman lähellä kärkisijoja mahdollisimman pitkään. Odotukset ovat viime vuotista korkeammalla, sillä vaikeaksi odotetun suppamaaston pitäisi sopia meille selvästi vuoden takaista rinnesuunnistusta paremmin. Venäjältä ja Virosta kotoisin oleville Tambasaulle, Popoville ja Pihlille tällainen maasto on tuttua ja nuorten MM-kisoihin Unkariin paikkansa lunastanut Ruoholakin näytti katsastuksissa oppineen hyvin suppasuunnistuksen alkeet, manageri Salmenoja pohdiskelee.

Kolme viimeistä osuutta ratkaisee toteutuuko tavoite 10 joukkoon pääsemisestä, mutta sijoitus 15 joukossakin voidaan vielä laskea onnistumiseksi. Tulessa ovat Eero Heinonen, Artem Popov ja ankkurin vastuu on annettu Sami Hämäläiselle.

− Jos olemme aiemmin joutuneet selvästi taipumaan viimeisillä osuuksilla, niin odotan nyt, että olemme yhä valmiimpia haastamaan muita loppuun asti. Epävirallisesti voisimme myös odottaa Samin olevan ensimmäinen maaliviivan ylittänyt suomalaisankkuri? Eikä unohdeta, että päätavoitteeseen ja vuoteen 2020 on vielä kaksi vuotta aikaa!

MS PARMAN JOUKKUE VENLOISSA  on kevään tulosten perusteella aiempaa vahvempi. Maija Sianoja oli toukokuun EM-kisoissa paras suomalaisista ja osoitti siellä pystyvänsä maailmanluokan vauhtiin ottaessaan sijoituksia kymppisakkiin. Samaa viestii myös kevään SM-kisojen kulta ja hopea. Myös Tuulia Viberg esiintyi EM-kisoissa positiivisesti oltuaan mukana neljässä startissa.

Huippukuntoinen Anastasia Rudnaya on ollut jo vuosia Venäjän kovan maajoukkueen vakiojäsen ja ollut MM-mitaleilla. Nyt viikonvaihteessa hän teki kolme loistavaa suoritusta Venäjän mestaruuskilpailujen supikoissa ottaen kultaa keskimatkalla ja pronssia pitkällä matkalla. MS Parmassa hän juossut erinomaisia viestiosuuksia jo vuosia. Kun tähän lisätään Tiia Istolahden hyvät juoksut viime viikonvaihteessa, joukkue on  juoksujärjestystä vaille sama kuin Enossa.

Pienin numero on 5, jolla MS Parman Venlat ovat juosseet maaliin. Jossu ankkurroi sen Lapualla 2007, kuva vuodelta 2008 Teiskon Kaanaasta.

Pienin numero on 5, jolla MS Parman Venlat ovat juosseet maaliin. Jossu ankkuroi sen Lapualta 2007, kuva vuodelta 2008 Teiskon Kaanaasta.

Riemua ja juhlintaa, viides tila Lapualla!

Riemua ja juhlintaa, viides tila Lapualla!

Naisten tavoite kolmen parhaan joukkoon on kova, mutta realistinen. MS Parma-historiassa  paras sijoitus Venloissa löytyy 11 vuoden takaa, jolloin Johanna Pietilä teki ankkuriosuudella huikean nousun sijalta 21 viidenneksi Lapuan Simsiöllä.

– Tärkeintä on, että jokainen joukkueessa voi olla viestin jälkeen tyytyväinen suoritukseensa ja nauttia Venla-kamppailusta.

– Nastialta  odotan avauksessa juoksua aivan kärkijoukoissa.  Tiia toisena on valmiina etenemään sekä yksin kärkisijoilla että porukassa napsien omat hajonnat sujuvasti. Porukan harventuessa edelleen Tuulia on valmistautunut myös siihen, että voi suunnistaa itse osuuden tai pikkuporukassa. Maija on valmis lähtemään tilanteeseen kuin tilanteeseen ja suoriutumaan osuudestaan omalla varmalla tasollaan. Se miten käy selviää lauantaina, mutta viime vuoden hyvä suoritus ja yhdeksäs sija ei tällä kertaa tyydyttäisi samalla tavalla, manageri Veltti Hanhela pohdiskelee.

– Kakkosessa Noora Koskinen, Sanna Paukkunen, Essi Hakala ja ElisaMäkinen lähtevät tavoittelemaan viime vuotista sijaa 30. ja kolmosessa nuoret tytöt  Tessa Salmia ja Elsa Ankelo ovat saamassa tärkeää oppia tulevaisuutta varten, Anu Ekströmin aloittajana ja Outi Sareilan ankkurina tuodessa joukkueeseen kokemuksen ja menestyksen rutiinia.

Miesten kakkonen on vielä vahvistusta vailla, mutta alustava kokoonpano on: Henrik Väisänen, Henri Kalve, Antti Vainio, Juha Peltola, Tuukka Mäkinen, Aaro Ruohola, Samuli Salmenoja. Kovaa porukkaa riittää siis kakkoseenkin ja sisäpiiripalstan perusteella pitkään on tarkoitus haastaa ykkösjoukkuettakin, joskin parempi tavoite olisi olla paras kakkonen.

YLE lähettää suoraa lähetystä Jukolasta lauantain.

TV:
Yle TV 1 sekä Yle Areena
Venlojen viesti la 16.6. klo 13.45-17.20
Jukolan viesti la 16.6. klo 22.45- su 17.6. klo 08.00