Kolme mestaruutta Sveitsistä

MS Parman suunnistajat onnistuivat erinomaisesti vuoden 2012 KLL:n mestaruuskisoissa Hyvinkään Sveitsissä. Seuramme edustajat ottivat kahdestakymmenestä tarjolla olevasta mestaruudesta peräti kolme, mitä voidaan pitää erinomaisena saavutuksena. Kisat olivat monessa sarjassa SM-kisojen toisinto osallistujien olleessa samoja kuin viikon vanhassa SM -pitkän matkan kilpailuissa.

Koululiikuntaliiton (KLL) mestaruuskilpailut keräävät muihinkin sarjoihin lajin kaikki parhaat harrastajat ympäri Suomea. Hyvinkäällä paikalla oli yli 1700 suunnistajaa, mikä on enemmän kuin KLL:n kahden seuraavaksi suosituimman eli hiihdon ja yleisurheilun osallistujamäärät yhteensä.

Hienoa menestystä

Nuorin seuramme mestari oli sarjan D9RR Ilona Ruohola. Lietoa edustaneen Ilonan virheittä sujunut suunnistus johti reiluun 54 sekuntin voittoon. Voittomarginaali kasvoi isoksi, vaikka vastassa oli kerrassaan 116 kilpasiskoa. Vauhdikkaana juoksijana tunnettu tyttö taisi myös oikeiden reitinvalintojen etsimisen ja rastiliput löytyi Ilonan mukaan ihan kivasti.

Turkuun sarjassa H10RR voiton suunnisti Niklas Ekström. "Nikin veto" oli mahtava, eikä 89 muuta nuorta miestä voinut mitään. Nuori mestari lienee olleen tsemppari myös perheen muille edustajille, koska sisarukset Hanne-Line (D15/8) ja Rasmus (H13/12) olivat myös molemmat palkinnoilla ja pikkusisko Lotte-Linekin muutaman sekunnin päässä iltajuhlan palkintoseremoniosta - oikea suunnistusperhe.

Nousiaisiin mestaruuden suunnisti Anni Valtonen (D15). Anni sai hienoa jatkoa SM -kisojen menestysputkeen. Voitto tuli 7 sekunnin turvin, muiden jäädesssä sitten jo toista minuuttia.

Muut palkintojuhlassa palkitut olivat Mynämäen Essi Rantanen sarjassa D13 sijalla kuusi ja Liedon Akseli Ruohola sarjan H14 viidennellä sijalla.

Lauantain viesteissä seuramme edustajat eivät saaneet nauttia menestyksestä, vaikkakin hyviä suorituksia tuli useita.

Ennakoitua haastavampaa

Moni metsään lähtenyt luuli, että rastit tulevat vastaan polkuja juosten -vaan toisin kävi. Maaston suuret korkeuserot pistivät fysiikan koville. Sarjasta  HD15 alkaen suunnistajat pääsivät Kytäjä-Jukolan naapurimaastoon moottoritien toiselle puolelle, joka tarjosikin todella vaativia suunnistustehtäviä. Sveitsin urheilupuiston maasto on toiminut myös MM-katsastusmaastona, joten vaativuutta riitti.

KLL:n mestaruuksista taistoa jatketaan vuonna 2013 Heinolassa.