| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kokemuksia Kevätyössä

Naiset eka vaihdossa, Elsa toi, Sanna lähtee.

MS Parman menestys Viestiliigan avauksessa ei isompia riemunkiljahduksia antanut. Naiset joukkueella Elsa Ankelo, Sanna Paukkunen, Tiia Istolahti sijoittui kymmenenneksi.

Pargas IF:n ankkuri Amy Nymalm ratkaisi Kevätyön viestin voiton seuralleen varmalla suorituksella jättäen taakseen seuraaviksi sijoittuneet kaksi Kooveen joukkuetta.

Elsa aloitti viestin todella hyvin ja gps-seurannan mukaan hän oli ajoiittain jopa kahdeksan joukkueen letkassa tuulen halkaisijana. Vaihdossa sijoitus oli yhdeksän ja vain yhdeksän sekuntia nelostilasta.

Sanna Paukkusen piti heti 2-kakkosrastin hajonnalla käyttää pakkivaihdetta, mikä käytännössä tarkoitti jatkossa yksinäistä etenemistä ilman vauhdikkaan letkan apua. Vaihtoon mennessä ero kärkeen kavoi viisi minuuttia lisää ja sijoitus oli 12.

Tiia Istolahti ankkurina sai muitten ankkurien tapaan varustautua yösuunnistuslampulla, sillä väistämättä ilta alkoi hämärtyä. Tyhjässä raossa liikkeelle pääsy ei tarjonnut apujoukkoja, mutta pari joukkuetta Tiia onnistui ohittamaan kymmenenneksi. Kakkosjoukkue oli 16.

Miesten myöhäinen startti tarkoitti kunnon kolmiosuuksista yösuunnistusta.

Miesten vauhdikas startti.

Tampereen Pyrintö näytti vahvuutensa kolmesta kahdeksan kilometrin osuudesta koostuneen viestin avausosuudella, kun peräti neljä Tampereen Pyrinnön joukkuetta vaihtoi kymmenen parhaan joukossa.

Pyrinnön ykkös- ja kakkosjoukkueet karkasivat toisella osuudella muilta, eivätkä punavalkoisten ankkurit päästäneet haastajia lähelle.

MS Parman Arto Talvinen viihtyi avausosuudella aina välillä piikkipaikallakin ja tuli vaihtoon 15 joukkueen puolen minuutin mittaiseksi venyneessä letkassa neljäntenä.

Peeter Pihl joutui tiukkaan paikkaan nuorien varsojen kanssa ja kyyti oli kylmää. Kutoselle mennessä letkan häntä vielä näkyi, mutta sen jälkeen oli edessä yksinään puurtamista. Vaihto tuli vastaan viisi minuuttia kärjestä sijalla 12.

Henri Kalve pääsi matkaan yhdessä KooVeen Jani Lakasen kanssa. Alun eri hajontojen jälkeen miehet olivat kuitenkin yhdessä. Pitkän kutosvälin tiereitinvalinnalla Lakasen tossu liikkui tosi rivakasti. Kavereita riitti koko loppumatkaksi Joukkueen sijoitus oli 17.

Kakkosjoukkue oli lopulta vain puolitoista minuuttia ykköstä hitaampi. Joukkue juoksi järjestyksessä Ricardo Esteves Ferreira, Aaro Julkunen ja Aaro Ruohola ja oli 22. Kaikki viisi joukkuetta saivat tuloksen

- Jamo

Tulospalvelu

Kuvia by Jamo