| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kausi käyntiin Danish Springissä

Akseli Ruohola keskimatkalla.

22 MS Parman suunnistajaa vietti viikonvaihteen Tanskassa osallistuen perinteiseen kevätkauden avaukseen Danish Springiin. Perjantain sprintti juostiin aivan Kööpenhaminan kupeessa Lyngbyssä ja maastomatkat Tilsvilden maastoissa.

Kovatasoisissa eliittisarjoissa oli osanottajia maailman huipulta. Miehissä Akseli Ruohola esitti hyvää kevätkuntoa oltuaan kaikissa kolmessa startissa kymppisakissa. Kaksi neljättä tilaa irtosi sprintistä ja yli 1,5 tuntia kestäneeltä pitkältä matkalta.

Ruohola läksi kisoihin  tekemään vaan perussuorituksia ja palauttamaan rutiineja mieleen. – Tuloksista sain positiivista palautetta fyysisestä kunnostani nähtyäni vauhdin riittävän hyvin miesten sarjassa. Suunnistuksellisesti jäi kuitenkin aika paljon parantamisen varaa, kun virhettä tuli liian paljon. Hyvä muistutus, jotta  seuraavissa kisoissa malttaa keskittyä vähän paremmin suunnistukseen, Ruohola kuittasi.

Sprintissä suoritus oli hallittu ja juoksu kulki hyvin. – Maltoin hidastaa ajoissa, kun suunnistus meinasi jäädä jalkoihin. Pari pientä ohiajoa tuli, mutta olen tyytyväinen suoritukseeni.

Keskimatka oli heikoin kisa, johon mahtui runsaasti rastinottovirheitä  kompassin käytön jäätyä liian vähälle.

– Pitkää matkaa odotin  eniten, kun oli saanut pari starttia alle. Matkana 19,5 km kyllä vähän mietitytti, mutta jaksoin koko matkan hyvin. Virheitä tuli pitkälläkin liikaa.

– Kaiken kaikkiaan oli hyvät kisat ja tästä on hyvä jatkaa kohti kevään tärkeitä kisoja. Tavoitteenani tällä kaudella on saada edustus Suomen paidassa aikuisten sarjassa. Ykköstavoite on  pääsy kevään Helsingin Maailmancup joukkueeseen. Toki syksyn maailmancup kilpailut kuuluvat samaan kategoriaan.

Naisissa Tiia Istolahti oli sprintissä viides ja pitkällä matkalla seitsemäs. 14-pojissa Jussi Ankelo oli keskimatkalla kuudes ja pitkällä matkalla peräti toinen häviten voittajalle kolme sekuntia.

Keskimatkalla kymppisakkiin mahtuivat myös Johanna Helander ja Inkeri Karttila.

- Jamo

Tulossivut

Kuva-albumi by Teppo