Kaksi sarjavoittoa Fin5:lta

FIn5 saatiin päätökseen lauantaina. Pääsarjoissa oli takaa-ajot ja muissa sarjoissa normaali väliaikalähtö.

Finaalissa Anastasia Rudnaya pystyi säilyttämään kärkipaikkansa hieman varmistelevia reitinvalintoja käyttäen. Päivän voittaja Hiidenkiertäjien Jenny Patama jäi lopulta 18 pisteen päähän.

Sami Hämäläinen paransi asemiaan vielä finaalissa ja sijoittui yhteispisteissä peräti neljänneksi. Edellä oli kolme MM-tason suunnistaja Leonid Novikov, Johan Runesson ja Timo Sild.

Kun illalla klo 22.35 järjestäjät olivat ilmoittaneet Sami Karrun lähtöaikoja siirretyn vartilla aikaisemmaksi, niin tieto ei tavoittanut jo nukkumassa ollut Karrun perhettä. Asia selvisi vasta finaalin lähtöpaikalla, jossa Sami oli vartin myöhässä. Hyvää asiassa oli, että sarjan kakkossija kuitenkin säilyi.

–  Kun varma voitto ei enää ollutkaan varma, niin vielä finaaliaamunakin Matias oli asiasta erittäin kiukkuinen. Lähtöpaikalle mennessä psyykkasin poikaa tekemään oman hyvän suorituksen. Tilanteesta sisuuntuneena Matias teki nappijuoksun ja voitti kakkoseksi tulleen viidellä minuutilla, isä-Karru kertoi.

16-tyttöjen eliitissä Noora Neuvonen oli kahdestoista ja Emma Katajamäki viidestoista. 12-pojissa Aaro Lamminmäki oli kuudes.