| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kaksi kultaa SM-erikoispitkiltä

Akseli on jälleen ykkönen.

Lokakuun lämpimin päivä +18º C siivitti suunnistajat SM-erikoispitkille Halikon Salakalliolla. Akseli Ruohola , H20, ja Sanna Paukkunen, D40, nappasivat SM-kultaa sarjoissaan.

Kakskymppisille tarjottiin avajaisvälinä kahden reitinvalinnan tie-polkujuoksua 2,5 kilometriä. – Läksin alkuun vetämään suoraan metsikköä pitkin ja kun pääsin tielle, kärki meni jo edellä. Vähän kaasua ja ykkösellä olin jo yht' aikaa Ahon kanssa. Pääsin irti  vähän ennen hajonnan alkua ja lopullisesti, kun sain tehdä yksin omaa työtä hajonnallani.  Parilla rastilla vähän pyörähdin, mutta muuten nappiveto, armeijaan siirtynyt Akseli tarinoi. Ruoholan voitto oli viiden minuutin luokkaa.

Sanna Paukkusen vauhti oli muille liikaa. – Tein vielä kaksi isoa pummia, kaks- ja kolmiminuuttiset. Ihan rehellisiä kartanlukuvirheitä ja muutenkin meno ei ollut kovin sujuvaa, ajatus harhaili. Jaksoin fyysisesti kuitenkin hyvin, Sanna kuittasi.

Sanna Paukkuselle SM-kultaa.

Willelle SM-hopeaa.

Wille Laitamäki kiri 16-vuotisten hopeaa. Tussin Touko Seppä otti kärkipaikan heti alusta saakka ja pitkällä kakkosvälillä hän tempaisi jo lähes kahden minuutin kaulan, mikä maaliin mennessä kasvoi kymmenminuuttiseksi. – Hyvinhän tuo meni, kun Toukoa ei oteta lukuun. Melkoinen letka oli koossa, mutta lopussa pistin jakoja mahan alle ja sain riittävän eron syntymään muihin. Samuli Rouskun ja Akseli Karttilan vauhdit eivät riittäneet ns kakkosletkassa ja sijat menivät toiselle kymmenelle.

Sami Hämäläisen tavoite oli mitaleille viime vuoden tapaan. Ihan riittänyt tällä kertaa, mutta plakettisijakin tyydytti. – Nelosen hajontarastin jälkeen ihmettelin mihin muut katosivat, kun kaverina oli vain Antti Saikko.  Rastilla 20 koukattiin vähän ja myös koukun tehnyt Heinäaro sai kiinni. Yhdellä rinnerastilla mentiin ihan vierestä ohi ja aikaa hukkaantui.

– Tilanteesta en tiennyt mitään ennen kuin tienylityksessä tuli iso pitkä letka näkyviin. Sen verran oli tehot lopussa kadoksissa, että vain pari ukkoa onnistuin kepittämään, mutta onneksi nekin, yhdeksänneksi sijoittunut Hämäläinen kertasi. 19 sekuntia jäi sijasta neljä ja pronssiin oli matkaa reilu minuutti. Hyvä veto Samilta, jonka juoksu ei ollut ihan parhaimmillaan.

16-tytöissä plaketin nappasivat Elsa Ankelo(5.) ja Emma Katajamäki (9.). – Olin himmeimmissä mitaleissa kiinni vielä kolmanneksi viimeistä rastia lähestyttäessä. Koko letka koukkasi ja minä vielä vähän enemmän, joten mitali jäi tällä kertaa haaveeksi, Elsa harmitteli.

Ikäsarjoissa Timo Grönroos ja Eija Koskivaara sijoittuivat kuudenneksi.

 

 

 

 

Kuva-albumi by Jamo