Istolahdelle Grano-Gamesin voitto

Tiia Istolahdella Venlojen viesti on nyt päällimmäisenä ajatuksissa!

MS Parman Tiia Istolahti teki hyvän jukola-kenraalin voittamalla naisten pääsarjan kokonaiskilpailun Grano-Gamesissa Hämeenkyrössä. Perjantain sprintistä irtosi kakkossija ja lauantain keskimatkalta voitto.

Kisat avannut sprintti oli Tampereen keskustassa. Tarjolla oli väljää kerrostaloaluetta, puistoa ja katuja eli järjestäjän mukaan vaativaa kaupunkisprinttiä. Naisissa  Jenny Patama oli ykkönen voittaen Istolahtea kahdeksan sekuntia. Ei ollut niin sujuvaa kuin toivoin. Pari harha-askelta ja pari huonoa reitinvalintaa tuli tehtyä, mutta juoksu tuntui hyvältä, Istolahti totesi.

Lauantain kangas-suppa-harjumaasto sopi mainiosti ensi viikonvaihteessa juostavan Jukolan viimeistelyharjoitukseen.  Vaihtelevassa  metsämaastossa oli eri-ikäistä puustoa ja vaihteleva kulkukelpoisuutta. Pääsarjojen osanottajajoukko oli tasokas.

Mielenkiintoinen kisa, oli vähän erilaista. Pääosin sujui ihan hyvin, mutta rastilla 11. tuli käytyä ensin väärässä notkossa, joka  näytti niin samalta, etten voinut uskoa, että rasti ei vaan ole siinä. Käännyin takasin ja tajusin olevani väärässä välissä. Juoksu kulki, mutten silti jaksanut juosta kaikkia mäkiä. Yllätyin voitosta, kun virheeseen meni kuitenkin 1,5 minuuttia. Kakkonen Viron maajoukkuesuunnistaja Evely Kaasiku jäi 17 sekuntia.

Kokonaiskilpailu oli tiukka, sillä Tiian voitto Rastikarhujen Mira Kaskisesta oli yhden pisteen varassa

Miesten pääsarjassa testattiin vielä paikkoja Jukolaa varten ja parhaiten MS Parmasta menestyivät Peeter Pihl(10.) ja Henrik Väisänen.

16-pojissa MS Parman Samuli Rouskulla oli hyvä viikonvaihde. Hän juoksi kaikki kolme kisaa ja saavutti kaksi kakkossijaa ja yhden kolmossijan.  16-tytöissä Tessa Salmia otti kaksi sarjavoittoa ja oli kokonaiskisan selvä ykkönen.

H75:ssa Olli Mäkipää sijoittui kolmanneksi ja toiseksi ja se riitti kakkosijaan kokonaiskisassa.