Grand Prix Polonia 2015

Grand Prix Poland 2015 liput

Teimme kesäloman lopuksi harjoitus- ja kisamatkan Puolaan. Kilpailut juostiin Kwidzynissä, n. 80 km Gdanskista etelään. Kolmipäiväiset kisat olivat hyvin järjestetyt – bussilla pääsi kisapaikalle, kartat olivat hyviä, tulospalvelu online, kisoista tehtiin jopa videokuvaa paikalliseen TV Kwidzyniin/nettiin.

Maastot olivat upeita – kova pohja ilman aluskasvillisuutta tarjosi mahdollisuuden juosta kovaa. Reitinvalinnoissa tuli huomioida korkeuserot sekä vihreät alueet, joissa nokkoset, ruusupuskat ja muu tiheä kasvillisuus hidastivat vauhtia. Nuoret saivat repullisen uusia kokemuksia – maastopankki karttui mukavasti.

Puolalaiset olivat ystävällisiä, saimme mm. lainata kilpailunjohtajan autoa päästäksemme harjoitusmaastoon. Päivät olivat todella helteiset, reilut +30, joten juomiseen piti kiinnittää erityistä huomiota. Energiavajetta nuoret paikkasivat syömällä ravintolassa joskus tupla-annokset.

Aaro J. juoksi pitkät radat miesten pääsarjassa M20/21E ja oli kokonaiskisan 5., M18 sarjassa Akseli voitti ja Rasmus oli 2., M16 sarjassa Niklas voitti, K16 sarjassa Essi oli 2. ja K45/50 sarjassa Anu, nuorten huoltajana, oli 2. Upea reissu!