| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

FinnSpringissä annettiin näyttöjä arvokisoihin ja Tiomilaan

Suunnistuksen suurtapahtuma FinnSpring suunnistettiin viikonvaihteessa Salon Hämeenkylässä toimien samalla näyttökilpailuna maailmancupiin ja nuorten MM- ja EM-kisoihin. MS Parman Tuulia Viberg osoitti kunnon säilyneen ja sijoitus naisten eliitissä oli viides Pyrinnön Saila Kinnin voittaessa.

MS Parman H15-18-pojat ottivat kaksi mitalisijaa viesteissä.

Haankylän maasto suurine korkeuseroineen oli sekä taidollisesti että fyysisesti haastava, jolloin virheiltä oli vaikea välttyä. Miesten eliitiistissä MS Parman Yury Tambasau  oli yhdeksäs. Tein vain yhden 40 sekunnin virheen rastilla neljätoista, kun olin aluksi liian ylhäällä rinteessä. Suunnistin hyvin, mutta juoksu ei tänään kulkenut, Tambasau kertoi. Miesten ykkönen oli Terän Jani Lakanen.

Nuorten MM-katsastussarjoissa nilkkavammasta toipuva MS Parman Arto Talvinen oli seitsemäs. Huonoin fiilis aikoihin ja meno oli aivan hirveätä alusta saakka. Puolimatkaan suunnistin puhtaasti, mutta sitten peräkkäisillä rasteilla tuli ajanhukkaa yhteensä neljä minuuttia. Sinnittelin loppuun vaikka keskeytyskin kävi mielessä. Rata oli kyllä mielenkiintoinen, Talvinen kertasi päivää.

Tytöissä Pohjola-ryhmään kuuluva MS Parman Elisa Mäkinen oli yhdestoista.

Nuorten EM-katsastuksissa MS Parman Aaro Julkunen(2.), Akseli Ruohola (3.) ja Eero Lapila(6.) sekä tytöissä Essi Rantanen(6.) saivat hyvän alun näyttökisarulettiin.

Sarjavoittoihin ylsivät MS Parman Reeta Kolkkala, Niklas Ekström, Eero Heinonen ja Olli Mattila

NAISET KOLMAS VIESTISSÄ

Susanna Tervo, Reeta Kolkkala ja katja Mjösund nauttivat viestin pronssitilasta

MS Parman kokemusta uhkuva naisten kakkosjoukkue yllätti positiivisesti viestin pronssitilallaan sunnuntaina, kun seuran ykkönen oli kahdeksas. Miehillä meni odotuksia heikommin sijoille seitsemän ja kolmetoista.

Katja Mjösund teki vahvan paluun rasteille ja toisen osuuden juossut Reeta Kolkkala intoutui lähes pääsarjavuosien vauhtiin. Ankkuriosuudesta huolehti Susanna Tervo. Yksinäinen ankkuriosuus ja yllätyin kolmannesta tilasta, kun tajusin sen vasta maalisuoralla. Olen tyytyväinen, että sain pysymään suorituksen kasassa, Tervo iloitsi.

Miehille tuli liikaa virheitä jo alkuosuuksilla. Yury Tambasau oli vähän innostustunut avausosuudella taistelussa maailmanmestri Edgar Bertuksin kanssa ja missasi pari minuutia. Matti Koivisto oli poikkeuksellisesti kakkososuudella. Alku meni hyvin, mutta kutosella kadotin itseluottamuksen, kun kosautin kohti rastia suoraan tiheikön läpi. Menetin neljä minuuttia. Lopputulema näytti kyllä paremmalta, kun muutkin olivat pummanneet ja saavutin kärkeä, Koivisto  totesi. Viestin päättivät Juha Peltola ja Asgeir Mjösund.

Sarjavoittoon ylsi Maarian Mahti sarjassa D180 joukkueella Pirkko Kalliola, Pirjo Kurppa ja Kirsti Moilanen. MS Parman käkitilat tulivat sarjoissa H/D12 joukkueella Aleksi Karttila, Essi Valtonen,  Niklas Ekström sekä D120-joukkuella Eija Koskivaara, Krista Mäkinen, Anu Ekström.

H15-18-sarjassa MS Parma nappasi sijat kaksi ja kolme Helsingin Suunnistajien jälkeen joukkueilla Akseli Ruohola, Eero Lapila, Aaro Julkunen ja Eero Heinonen, Eero Jalli, Aaro Ruohola.

-Jamo -

KISASIVUT

Kuvia