| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Essille MM-pronssia(päivitetty)

Essi Hakala nuorten MM-pronssia pyöräsuunnistuksessa.

Pyöräsuunnistuksen aikuisten ja nuorten MM-kisat käytiin Bialystokin kaupungin liepeillä Puolassa.

Tässä Essi Hakalan raportti kisaviikosta:

Kisaviikko alkoi sprintillä joka käytiin Bialystockin keskustassa kaatosaateessa ja 10 asteen lämpötilassa. Lähdin sarjan ensimmäisenä. Ensimmäinen mm startti ja ensimmäisenä maastoon lähtö toivat kyllä kisajännitystä riittämiin. Kisamaastoon oli tullut kilpailun aikana runsaasti uria, joita en päässyt hyödyntämään. Ok suoritus ja sija 15.

Seuraavana päivänä keskimatka 12km lyhintä mahdollista reittiä. Kisaviikon fyysisesti rankin maasto,  sillä oli tosi jyrkkiä penkkoja.  Toiseksi viimeisellä rastivälillä virhe, joka tiputti podiumilta sijalle 8.

Välipäivän jälkeen käytiin 30km pitkämatka. Radan aikana käytiin 3xkilpailukeskuksessa, joten kyseessä oli ristirata ja keskittyminen ei saanut herpaantua. Matkalle mahtoi yksi suurempi virhe. Loppusija 13.

Pääsin lauantaina suomen viestijoukkueeseen aloitusosuudelle.  Viestin alussa tein epäonnistuneen oion, josta seurasi iso virhe. Ja loppuradan sain taistella yksin. Loppuosuuksilla oli Suomella asettaa huipputytöt. Ja noustiin jännittävän viestin jälkeen sijalle 3 ja saimme tuulettaa MM-pronssia.  Mitalli ratkesi vasta tiukassa loppukirissä, jossa Suomen ankkuri Ruska Saarela puristi väkisin ohi naapurimaan Ruotsin ankkurista. Voiton vei  Tšekki ja hopealle suunnisti Liettua.

Huippufiilis maalissa tyttöjen kanssa kovan taistelun jälkeen.  Matka oli upea kokemus ja koko maajoukkue oli yhteinäinen taistellen huikealla fiiliksellä koko kisaviikon ajan ja saavuttaen hyviä tuloksia.

Tulokset:

Nuoret: 1) CZE 1.55.27 (Katerina Novakova), 2) LTU 2.01.20 (Algirda Zaliauskaite) 3) FIN 2.06.22 (Essi Hakala, Henna Saarinen, Ruska Saarela), 4) SWE 2.06.3, 5) FRA 2.13.47, 6) RUS 2.20.4.