| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Am-sprintistä runsaasti mitaleja

Ferreira Ricardo Esteves oli pääsarjan nopein am-sprintissä

MS Parmalla oli yhdeksäntoista mitalin iltapäivä Am-sprintissä sunnuntaina.  Ricardo Esteves ja Tiia Istolahti ottivat pääsarjojen mestaruudet. Mitalit olivat jaossa tasokkaan osanottajajoukon keränneessä SM-esikisassa Loimaalla iltapäivän startissa.

Esteves on 20-vuotias portugalilainen huippujuniori, joka on hakenut suomalaista suunnistusoppia jo toista vuotta MS Parman väreissä. Tehokas harjoitusrupeama Suomessa päättyy nyt viikonvaihteessa juostaviin SM-viesteihin ja SM-sprinttiin, jonka jälkeen suuntana on jälleen kotimaa. Hän kukisti Paimion maajoukkueessakin esiintyneen Jesse Laukkarisen yhdeksällä sekunnilla. Kymppisakkiin mahtuivat myös Eero Heinonen, Henri Kalve, yhden minuutin virheen tehnyt Sami Hämäläinen ja Tuukka Mäkinen.

Istolahti ei ollut tyytyväinen suoritukseensa mestaruudestaan huolimatta. Väliajoista näin, että vauhtini oli kyllä hyvää useimmilla rastiväleillä, mutta pientä epäröintiä ja ajanhukkaa tuli ainakin neljästi, Istolahti harmitteli. Suoritus riitti kuitenkin 10 sekunnin voittoon Paimion Inga Dambesta.

Aluemestareiksi suunnistivat lisäksi MS Parman Veli-Matti Hanhela, Samuli Rousku, Tuomas Ankelo, Sinikka Taimisto, Maija Lainema ja Tessa Salmia ja Sini Heinonen.

Hopealla olivat Jaakko Hörkkö, Oskari Lepistö, Aapo Jalonen, Janne Heinonen, Johanna Aho ja Elsa Ankelo sekä pronssilla Rauli Jalonen, Matti Lainema, Aleksi Hellman, Jussi Ankelo.

SM 2019 ESIKISA

Tiia Istolahden vauhti alkaa olla kohdillaan SM-sprintin lähestyessä.

Kaksiosainen sprintti suunnistettiin Loimaan Myllykylässä sunnuntaina. Tulevan viikonlopun SM-sprintti Oulunjoen suulla houkutteli mukaan tasokkaan osanottajajoukon, jonka määrä yllätti järjestäjätkin.

Kolme kilometriä Loimaan keskustasta sijainneella asunto- ja teollisuusalueella aamupäivän kisa oli varsin pelkistettyä suunnistusta. Kahden reitinvalinnan tarjoilu rastiväleillä salli kovan vauhdinpidon. Iltapäivän vähän pitempi kisa tarjosi myös teknisesti vaativampaa aluetta.

Suomen MM-joukkueen ja KooVeen Joni Hirvikallio oli päivän voittaja 31 sekunnin erolla Paimion Jesse Laukkariseen. MS Parman 20-vuotias Ricardo Esteves teki aamupäivällä pari huonoa reitinvalintaa, mutta oli iltapäivällä toiseksi nopein ja nousi yhteistuloksissa viidenneksi. Eero Heinonen oli seitsemäs.

Naisten pääsarjassa MS Parman Tiia Istolahti onnistui eka startissa hyvin, mutta iltapäivän pienten virheiden sävyttämässä juoksussa loppusijoitukseksi tuli neljäs. Voiton vei maajoukkueessakin esiintynyt IF Femmanin nuori Alexsandra Enlund.

Tässä mittelössä MS Parma jäi ilman kärkitiloja. Poikien 16-sarjassa aamupäivän kärki Samuli Rousku jäi kahden sekunnin marginaalilla kakkoseksi kokonaiskilpailussa.