Alueviesteissä lattea tunnelma

Ilona Ruohola ankkuroi 14-tytöt voittoon.

Suunnistuksen aluemestaruuskilpailut jatkuivat viesteillä Pöytyässä sunnuntaina. Maaston vaativuus teki sen, että mestaruudet ratkesivat suurimmaksi osaksi selvillä aikaeroilla. Nuorimpien radoilla oli vaativuutta liikaakin aiheuttaen turhan paljon epäonnistumisia.

MS Parman 18-vuotiaat Eero Lapila, Eero Heinonen ja Akseli Ruohola kokeilivat vauhtiaan miesten pääsarjassa ja se riitti hopeaan Paimion voittaessa selvästi. Myös naisissa mestaruus matkasi Paimioon MS Parman oltua hopealla joukkueella Anni Valtonen, Emilia Rantanen ja Essi Hakala.

Mestaruuteen suunnistivat MS Parman 45-vuotiaat Jussi Karttila, Sami Aalto ja Thomas Ekström ja seuran kakkosjoukkue Mika Helander, Jukka Heinonen ja Vesa-Matti Eura oli pronssilla. 14-tytöissä MS Parma otti kaksoisvoiton. Voittajajoukkueessa suunnistivat Essi Valtonen, Saara Tuomisto ja Ilona Ruohola ja hopeajoukkueessa Anni Aho, Noora Neuvonen ja Elsa Ankelo.

Hopealla olivat  MS Parman 12-tytöt Sini Heinonen, Kerttu Tuomisto ja Lotte-Line Ekström. Kulta jäi tytöiltä kolmen sekunnin päähän.  Pronssille ylsivät MS Parman H70-joukkue Timo Peltola, Timo Grönroos ja Hannu Vannas ja H14-joukkue Nuklas Ekström, Sami Karru ja Samuli Rousku.

Pääsarjojen viesteissä mitalit tulivat helpolla. Sekä miehissä että naisissa maaliin saakka selvisi neljä joukkuetta, eikä viivallakaan ollut kuin pari enemmän. Peräti yhdessätoista sarjassa mitaleja jäi jakamatta ja jakoon menneet saivat ne läpijuoksulla. Minne am-kisat ovatkaan menossa!