| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Akselin ja Ricardon MM -kilpailuviikko päättyi viestiin

14.7.2018, viesti

Akseli voi olla tyytyväinen JWOC- "uransa" viimeiseen suoritukseen. Ankkurisosuus kärkipoikein vauhtia.

Sekä tyttöjen ja poikien joukkueet olivat todella lähellä mitalia. Tytöt juoksivat maaliin sijalla seitsemän ja pojat sijalla neljä. FIN 1- joukkueen ankkurina Akseli Ruohola päätti JWOC- "uransa" hyvään ja tasapainoiseen suoritukseen. Sijalla 12 maaston lähtenyt ankkuri napsi selkiä lupaavasti kiinni, mutta 8,1 km ei ihan riittänyt Tsekin ohittamiseen, joka saavutti pronssia 37 sekuntia ennen Suomea. Suomen joukkue (Tuomas Heikkilä, Otto Kaario ja Akseli Ruohola) pääsi kuitenkin podiumielle. Ricardo suunnisti avausosuudella taitavasti, tullen jaetulla ykköstilalla vaihtoon. Norja voitti poikien viestin, Ruotsin ollessa toinen.

12.7.2018, keskimatkan karsinta ja finaali 13.7.2018

Kahden epäonnisen startin jälkeen kelpaa Ricardon maalissa tuulettaa.

Karsinta oli poikkeuksellisen tasainen, finaalin pääsyyn vaaditiin lähes virheetön suoritus. Samalla karsintojen taso paljastui todella kovaksi. Näissä maastoissa pohjoismaalaiset joutuvat koville, eivätkä ole totutusti ennakkosuosikkeja. Maasto oli paljon peitteellisempää ja rastipisteet vaikeampia kuin pitkällä matkalla. Kartalla piti olla koko ajan. MS Parman molemmat pojat selvittivät tiensä hienosti finaaliin. Suomen joukkueesta finaalista karsiutui kolme poikaa ja yksi tyttö.

Finaali tarjosi maaston suhteen shokkihoitoa. Hyvistä ennakkovalmistautumisesta ja runsaasta leireilystä huolimatta poikkeuksellisen vaikea maasto yllätti koko JWOC- yhteisön. Myös Twitterissa "kauhisteltiin" maaston vaikeutta. Jos maastossa teki virheen oli se helposti minuuttien luokkaa. Akselin leimatessa yleisörastilla oli nuorukainen yli minuutin kärjessä. Loppulenkillä sattui sitten reilu kahden minuutin virhe ja loppusija oli kilapilun tauottua 23. Ricardon loppusija oli 8.

10.7.2018, sprintti

Perinteinen arvokisojen tulostaulu on vaikuttava näky.

Akseli valitsi reitilleen muutaman liian kiertävän reitinvalinnan. Lisämetrit veivät aikaa noin minuutin ja oikeutti lopulta sijalle 34. Suomi avasi mitalitilin, kun Otto Kaario oli jaetulla pronssitilalla. Ruotsilta on mitalitili vielä avaamatta. Kilpailu mitaleista oli tiukkaa, kuten sprintissä aina. Voitto matkasti Saksaan. Rata oli aika selkeää sprinttiä. Mielenkiintoinen kohta oli kuitenkin radalle saatu. Rastien 6-9 sisäkortteli muodostui eri korkeuksilla olevista tasoista. Tämän suomalaiset selvittivät hyvin. Ricardo Ferreira oli 130. Ricardo oli yhdellä rastivälillä pitkään "poissa kartalta" ja tähän kului liikaa aikaa, jotta viime vuoden hieno menestys olisi toistunut.

Ricardo yhdessä Portugalin muun joukkueen kanssa

9.7.2018, pitkä matka

Akseli Ruohola parhaana suomalaisena miesten 10. Kuva: Donatas Lazauskas

Norjan Kasper Fosser meni tänään omaa vauhtiaan, mutta onnistuneella suunnistamisella olisi Akselilla tavoitteena ollut mitalisija ollut otettavissa. -toisaalta hienoa huomata, että vauhti ja kestävyys kyllä riittää, mutta tänään paketti ei pysynyt 75 minuuttia täysin kasassa, tuumaili poika maalissa, todeten vielä lopuksi: luottavaisena kuitenkin jatkan viikkoa eteen päin.

Vaikka maasto oli lähes tasainen, teki 15 km:n matka ja painostava lähes 30- asteen keli suorituksesta voimia vaativan. 15,0 km viiteen minuuttiin kilometri!! Paras reitinvalinta kulki yleensä suoraan viivaa pitkin, mutta suunnitelmaa sekoitti pehmeä maastopohja ja tosi tiheät ja piikkiset puskat. Usealla suomalaisella "bensa" loppui ennen maalilinjaa. Akseli oli miesten paras suomalainen ja naisten nopein suomalainen oli Amy Nymalm hienosti sijalla neljä. Ricardo Ferreira oli 36.

7.7.2018

Kolmansiin MM- kisoihin Unkariin matkanneen Akseli Ruoholan urakka alkaa maanantaina 9.7. Tulossa on raskas viikko. Kuumuus ja kivenkovat vastustajat takaavat, että harjoituskaudella varastoidut voimat tulevat varmasti käytetyksi. Jo pelkästään Ruotsista ja Norjasta tulee yhteensä 12 taitavaa ja kovassa kunnossa olevaa suunnistajaa mukaan. Yhteensä mitaleista taistelee liki 200 suunnistajaa.

Viikon aikana kisataan pitkällä matkalla, sprintissä, keskimatkalla (+karsinta) sekä viikon päättävässä viestissä. Viesti suunnistetaan lauantaina 14.7.