EOC 2012 Falunin seudulla

Suomen menestys jäi naisten varaan juuri päättyneissä suunnistuksen Euroopan mestaruuskilpailuissa Ruotsin Falunissa. Minna Kauppi pelasti Suomen kisat henkilökohtaisilla keskimatkan hopealla ja pitkän matkan pronssilla sekä ankkuroimalla Suomen naiset viestihopealle. Miesten venyminen kymppikärkeenkin oli kiven takana, viestissä se sentään onnistui mitalin oltua kuitenkin kaukana.

MS Parman ulkomaalaissuunnistajat edustivat kisoissa omia maitaan  Parhaiten menestyi naisten sprintissä viime vuoden MM-viitonen Anastasia Tikhonova, joka vahvan alun jälkeen painui sijalle 19 parin huonomman reitinvalinnnan takia. Viestin avausosuudella hän oli johtopaikoilla kärkikaksikossa koko osuuden ajan viedessään Venäjän kakkosjoukkueen viestiä. Naisten sprintissä Liis Johansson oli 41.

Pitkillä matkoilla finaalipaikka irtosi kaikille. Tikhonova oli 29., Viron Liis Johansson 51., Viron Peeter Pihl 36., Tsekkien Stepan Kodeda 36. ja Valko-Venäjän Yury Tambasau 26.

Maajoukkueen ensikertalainen oli Turun Metsänkävijöitä nykyään edustava Liedon Parman kasvatti Jussi Suna, joka vakuutti valitsijat katsastusten tasaisilla suorituksillaan. EM-kisoissa finaalipaikka irtosi sprintin karsinnoista ja hän sijoittui finaalissa sijalle 34. 1.35 mestarista, Ruotsin Jonas Leanderssonista.

Pitkän matkan edustustehtävä päätyi karsinnassa Sunan perussuorituksella niukkaan putoamiseen finaalista 14 sekunnin marginaalilla. Siinä taakkaa ei lainkaan helpottanut, että hän joutui lähtemään maastoon ensimmäisenä.