Maija askeleen lähemmäksi EM-kisalippua

Anastasia Rudnaya sprintin kuudes ja keskimatkan kolmas viikonvaihteessa. ankkuriosuuteensa.

Anastasia Rudnaya sprintin kuudes ja keskimatkan kolmas viikonvaihteessa.

Perjantai-illan Salming-sprintissä annettiin näyttöjä Sveitsissä 6.-13.5. järjestettäviin EM-kisoihin.  MS Parman Maija Sianoja sijoittui kolmanneksi ja otti samalla askeleen kohti EM-kisalippua.

Helsingin Lauttasaari rakenteellisesti on paljolti suoria kortteleita, joitten välistä löytyi myös pientä metsäpätkää. Ratojen alkuosa oli teknisesti sen verran vaativaa, että tarkkana piti olla. Keskiosan pidemmät rastivälit tarjosivat reitinvalintavaihtoehtoja ja lopun metsäosuus korkealla mäellä rappujyrkänteineen poikkeuksellisen rataosuuden.

Katsastuksen voitti Göteborgissa opiskeleva Anna Närhi viiden sekunnin erolla seurakaveri Kirsi Nurmeen. Sianoja taipui Närhelle puolestaan 31 sekuntia jääden varsin tasaisesti matkan aikana, ehkä lopun metsäosuudella eniten

− Fyysisesti oli huippuvire, nyt en vain päässyt sitä täysimääräisesti hyödyntämään. Lopussa olleen metsäpätkän taisin myös ottaa turhan varovaisesti ja maalissa olin suoraan sanottuna yllättävän tuorevoimainen. Hieman mutkittelin liikaa ja yhdellä rastilla emittini tarttui leimasimeen kiinni ja sen hakemisessa meni muutama sekunti. Vähän vielä tarvitaan enemmän pelisilmää omien vahvuuksien parempaan hyödyntämiseen ja nopeampaa päätöksentekoa, tyytyväinen Sianoja analysoi.

Anastasia Rudnaya aloitti vahvasti johtaen kisaa muutaman rastivälin. Kärkikolmikosta hänet pudotti puolen minuutin pummi rastilla 14 ja takkiin tuli myös metsäosuuden yhdellä rastilla. Sijoitus oli kuitenkin kuudes 51 sekuntia kärjestä.

Myös  Tuulia Viberg oli kisalippuvauhdissa. Suorituksessani oli paljon hyvää, joka jää nyt kuitenkin piiloon ja päällimmäiseksi harmistus. Mielessä on vain kakkosrastin virhe, jossa katsoin rataprofiilia eteenpäin ja samalla juoksin väärästä risteyksestä. Olisi pitänyt keskittyä oleelliseen.  30 sekunnin virhe maksoi kisalipun sprinttiin, kahdeksanneksi ja 1.07 kärjelle jäänyt  Viberg harmitteli.

Miehissä  Sami Hämäläinen oli kuudestoista. – Alku meni kyllä pieleen, tein huonoja reitinvalintoja. Kun parikymmentä ukkoa mahtuu minuutin sisälle parinkymmenen sekunnin tappio neloselle mennessä oli liikaa. Paremmalla alulla olisi menty hyvin kymppisakkiin, kun nyt olin ynnä muuta osastolla, 51 sekuntia kärjelle Sami totesi.

Akseli Ruohola teki vahvan juoksun ja olisi sijoittunut kymppisakkiin. Rehellinen nuori mies kävi kuitenkin itse hylkäämässä itsensä, kun oli leimannut yhden rastin kielletyn aidan väärältä puolelta siinä olleen kolon houkuttelemana.

Tyttöjen 16-sarjassa MS Parma sai kolme tyttöä neljän parhaan joukkoon, heistä Tessa Salmia oli ykkönen, Elsa Ankelo kakkonen ja Ilona Ruohola nelonen.