| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kahdeksan mestaruutta am-pitkältä

Rasmus Ekström teki huippusuorituksen H18-sarjassa.

Varsinais-Suomen pitkien matkojen suunnistusmestaruudet ratkottiin Pöytyällä lauantaina. Vaativan pienipiirteiseen avokalliomaastoon toi oman mausteensa pari päivää ennen kisaa vallinnut rankkasade, mikä teki etenemisestä tavanomaista raskaampaa.

Miesten pääsarjaa hallitsi Turun Metsänkävijöiden Jussi muiden mitalien mennessä MS Parman Sami Hämäläiselle ja Samuli Salmenojalle. Aika hyvin pysyi paketti kasassa. Pitkällä ykkösvälillä puikkasin väärään notkoon ja jouduin menemään ryteikön läpi, missä jäin Sunalle minuutin. Rastinottovirheitä ei tänään tullut, mutta muutama huono välin toteutus ja rastilta lähtö, niistä virhesarake kasvoi minuutin verran, Hämäläinen totesi.

‒ Haaveissa oli edelleen puuttuva pitkän matkan mestaruus, mutta jo ykkösvälillä tuntui, että jaloista ei löytynyt tehoja ja eteneminen tuntui hankalalta. Perusmatkavauhti oli kuitenkin ihan hyvää ja suunnistuskin pysyi hyvin hallussa. Tappiosta 3,5 minuuttia kertyi jo virheitä sisältäneellä radan ensimmäisellä puoliskolla, joten siinäkin valossa vauhti säilyi hyvin loppuun asti, Salmenoja kertoi.

Sanna paukkunen otti pronssia D21:ssa

Naisten pääsarjassa MS Parman Sanna Paukkunen otti pronssia kullan mentyä Angelniemen Sanni Kivelälle. Kultaa vuolivat sarjoissaan MS Parman Pekka Lapila, Markku Keskitalo, Raimo Jalonen, Hannu Vannas, Rasmus Ekström, Jussi Ankelo, Anu Ekström ja Lotte-Line Ekström.

Hopealle ylsivät lisäksi MS Parman Thomas Ekström, Osmo Viili, Jaakko Hörkkö, Niklas Ekström, Antti Keskitalo, Eija Suna ja Ilona Ruohola.

Pronssia saivat MS Parman Petri Paukkunen, Samuli Rousku, Elsa Ankelo ja Johanna Helander.

Kisojen osanottajamäärästä voi suoraan päätellä am-kisojen arvostuksen laskeneen varsinkin pääsarjojen osalta. Vanhimpiin ikäsarjoihin vielä riittää onneksi osanottajia. Sääli että huippumaasto ja -radat jäävät niin vähälle mielenkiinnolle. Tuntuu oudolta, että alueen mahtiseuroista pääsarjoihin ei löydy kuin suunnistaja pari, vaikka resursseja olisi yli kymmeneenkin.

  • Jamo

KUVIA

Tulossivut