20-sarjan tytöille SM-hopeaa viestistä, 2-ryhmästä kultaa ja hopeaa

Se on SM-hopeaa, Anni, Essi ja Emilia.

Mitalit kaulassa ja kukitettuna D20-tytöt

Yksi SM-hopea, kolme neljättä sijaa ja yksi kuudes tila oli MS Parman saalis 1-ryhmän SM-viesteissä Hämeekyrössä.

D20-sarjan tytöt Emilia Rantanen, Anni Valtonen ja Essi Hakala taistelivat jopa SM-kullasta vielä ankkuriosuuden loppurutistuksessa, mutta saivat kuitenkin tunnustaa Helsingin Suunnistajien Pihla Otsamon vahvemmaksi 9 sekunnin marginaalilla.

Osuuksilla tilanteet vaihtelivat todella runsaasti, monen joukkueen sortuessa isoihin pummeihin avausosuudesta saakka.

Väliaikojen viipyminen kertoi vaikeuksista ja niin kävi, että Essi Hakala oli siirtynyt kärkeen ja Otsamo 17 sekuntia perässä 1,2 km ennen maalia. – Toiseksi viimeisellä Pihla sai kiinni, en pystynyt vastaamaan vauhtiin, juoksu ei tänään kulkenut, Essi Hakala totesi kaikkensa antaneena. Emilia Rantaselle SM-mitali oli ensimmäisen, Annilla ja Essillä niitä oli jo aiemmin.

Tiia Miettisen hyvä avaus loi pohjan naisten neljännelle sijalle.

MS Parman naiset olivat alusta saakka kärkikuvoissa mukana päätyen maaliin sijalla neljä. Tiia Miettisen avausosuus meni suunnitellusti ja Tuulia Viberg pääsi 2-osuudelle sijalla viisi 1,5 minuuttia kärjestä. Alkumatkasta oli vähän vaikeuksia, mutta väliaikarastin jälkeen vauhtia löytyi. Sijoitus oli vajaat viisi minuuttia johtaneesta Pyrinnöstä.

Maija Sianoja sai peräänsä tiiviin ryppään kovia ankkureita, mutta säilytti hyvin asemansa läpi viestin. Edellä olivat Pyrinnön lisäksi SK Pohjantähti ja Angelniemen Ankkuri. Kakkosjoukkue oli kolmastoista ja ankkurina Anatasia Rudnaya oli kolmanneksi nopein osuudellaan.

Miesten viestin voitti ylivoimaisesti Kalevan Rasti, joka karkasi  jo kolmannella osuudella muiden tavoittamattomiin. MS Parma sijoittui viidenneksitoista joukkueella Matti Koivisto, Samuli Salmenoja, Henrik Väisänen ja Sami Hämäläinen.

JUNNUILLE 3 SM-PLAKETTIA

MS Parman H20- ja H18- joukkueet sijoittuivat tällä kertaa mitalien ulkopuolelle sijalle neljä. H16-sarjan pohjat päätyivät kuudenneksi.

H20-sarjassa Aaro Ruohola oli avausosuuden yhdeksäs jo 8 minuuttia kärjestä. Aaro Julkunen kuittasi viisi joukkuetta kaventaen hieman eroa, mutta Arto Talvisella ankkurina ei ollut paras päivä, vaikka taistelupaikka pronssista olisi ollut tarjolla.

Akselin kelpo veto ankkurina ei riittänyt mitaleille saakka.

H18-sarjassa Alkuun päästiin 4,5 minuuttia kärjen takana Eero Lapilan tuotua viestiä. Toisella osuudella Espoo karkasi muilta 6 minuutin päähän, mutta MS Parmallakaan ei ollut 50 sekuntia hopeaan, kun Eero Heinonen porhalsi vaihtoon. Akseli Ruohola veti kelpo ankkuriosuuden, mutta kun vastassa olivat kovan luokan nuorten MM-kävijöitä, pronssi jäi 23 sekunnin päähän.

Myös 16-pojat läksivät kaukaa liikkeelle, Aleksi Hellman oli viisi minuuttia kärjestä sijalla 18. Aleks Hiidenhovi oli toisen osuuden toiseksi nopein ja nosti joukkueen jo neljänneksi. Joukkueen ankkuroi sijalle kuusi Rasmus Ekström.

2-RYHMÄ SALON KISKOSSA

Timo G., Hannu V., Timo P. SM-kultaa

MS Parma nappasi mestaruuden sarjassa H70 joukkueella Timo Grönroos, Hannu Vannas ja ankkurina Timo Peltola. Hopea Suomusjärvi jäi 1,5 minuutin päähän.

Mestaruutta oli tarjolla myös sarjassa H35, missä MS Parma päätyi hopealle joukkueella Petri Paukkunen, Asgeir Mjösund ja Juha Peltola. Paukkusen neljän minuutin takamatkan Mjösund kuittasi toisella osuudella siirtyen kärkeen. Ankkuriosuudella Peltola joutui taipumaan Rajamäen Sami Vähäselle 32 sekuntia.