| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

14 mitalia Am-keskimatkalta

Henkka ja Sanna tulivat samanaikaisesti viimeiselle rastille.

MS Parman suunnistajat saavuttivat neljätoista mitalia ja niistä 7 seitsemän kultaista  keskimatkojen aluemestaruuskilpailuista Someron Kiikalassa sunnuntaina.

Kisan kangas-suppamaasto sopi erinomaisesti jukola-harjoitteluun, sillä samantyyppistä osittain on myös parin viikon päästä Hollolassa Lahti-Hollola Jukolassa. Tosin Hollolan tapaisia syviä monttuja ei Kiikalassa ole.

Siinä oli varmasti riittävästi syytä, että mukaan tuli osanottajia myös Varsinais-Suomen ulkopuolelta, kun vastaavaa maastoa ei lähiseudulla ole paljoakaan tarjolla. Toisaalta koulujen päätösviikonloppuun ei tällä seudulla ollut muuta hyvää tarjontaa, Suomusjärven Sisun kilpailujen järjestelytaitohan tunnetaan. Nyt kartan kanssa liikuskeli 550 suunnistajaa kuntosuunnistajat mukaan luettuna helteisessä kelissä.

Miesten pääsarjassa Paimion maaottelusuunnistajakaksikko Fredrik Portin ja Jesse Laukkarinen veivät kaksoisvoiton ennen MS Parman Sami Hämäläistä, joka otti pronssia.

‒ Ei nyt mennyt ihan puhtaasti. Peitteisellä alueella meni muutama rasti vähän pitkäksi pikkusupikoissa, Portin kertoi.

Lempiäisen Ykältä urakka kohta valmis.

‒ Juoksu oli tänään kyllä ihan hyvää, mutta suunnistuksen kanssa oli ongelmia. Alku meni hyvin, mutta kasirastilla tein 40 sekunnin virheen. Lopussa tuli vielä sen verran pientä, että 2,5 minuuttia tuli kait virheitä yhteensä. Ehkä Portinin aikaan olisin voinut päästä, polvivaivastaan toipunut Hämäläinen kertasi suoritustaan.

Jos oli tarkoitus antaa näyttöjä Jukolaa varten, niin kovinkaan paljon ei varmaankaan manageri-Samulin papereihin merkintöjä tullut tämän kisan perusteella.

Naisten pääsarjasta puuttui MS Parman kotimainen kärkinelikko, jolloin vastuu jäi Noora Koskiselle ja Sanna Paukkuselle. Noora oli kahdeksas vajaat kolme minuuttia mestari Sanni Kivelästä. Sanna oli tasan minuutin Noora kauemmin ja oli kymmenes.

14-tyttöjen mestaruus Pirilän Elisalle.

Kisojen vanhimmassa sarjassa suunnistanut Lempiäisen Ykä tuli maastosta viimeiselle rastille rauhallisesti. Tokaisin, että kaikki leimat tuli haettua? – Kyllä kaikki ovat, mutta ykkösellä meni kyllä aika paljon aikaa ennen kuin se löytyi!

Mestareiksi leivottiin   Timo Grönroos, H75, Yrjö Lempiäinen, H85, Eija Koskivaara, D50, Sinikka Taimisto, D60, Liisa Peltola, D65, Samuli Rousku, H16, sekä Elisa Pirilä D14.

Hopealla olivat  Mikko Laavainen, Aleksi Karttila ja Jussi Ankelo. Pronssiin ylsivät Mari Mäkelä, Timo Peltola sekä Johanna Helander.

Nuorimpien sarjoissa MS Parman osanotto jäi vähäiseksi, liekö koulujen päättymisellä osasyynsä katoon.